13 września 2018r., po wakacyjnej przerwie powróciliśmy do wykonywania zadań projektu „Ożywić pola”.
Tym razem tematem zajęć była ,,leśna kuchnia”.
Warsztaty odbyły na terenie Koła Myśliwskiego „Bóbr” przy leśniczówce Brzozówka.
Uczniowie naszej szkoły wraz z kolegami z POW w Marwicy udowodnili, jak można wykorzystać dobra lasu i swobodnie gotować bez użycia gazu! Wystarczy ognisko, świeże powietrze i trochę chęci.Dzięki kreatywności młodych kucharzymogliśmy posmakować energetycznej zupy z darów ogrodu i lasu, sałatki z dzikich jabłek i malin oraz wielu naparów, m.in. z igieł sosny czy kwiatów lipy.Nie obyło się oczywiście bez tradycyjnej kiełbaski pieczonej nad ogniskiem. Najedzeni, w dobrych humorach, i z głowami pełnymi informacji o własciwościach zdowotnych roślin leśnych, wróciliśmy do szkoły.